BOCCONE DOLCE

Svi volimo puslice, jer su hrskave i ukusne. Ali, kada puslice postanu kora za tortu to je onda nesto izuzetno. Ovo je slatkiš koji se često nađe na italijanskoj trpezi i koji svakako morate probati.
Najbolje je da sve spremite neposredno pre nego što planirate da poslužite.

Potrebno Vam je:

Za koru:

3 sloja kore od puslica

Za čokoladni fil:

½ šolje slatke pavlake
350g veoma kvalitetne čokolade
100g jagoda, očišćenih i iseckanih
4 kašike prah šećera

Za šlag:

3 šolje slatke pavlake
½ šolje šećera
3 kašike vanila šećera

Kore od puslica napravite dan ranije, da bi se lepo ohladile i osušile. Pazite samo da ih ne polomite. Recept možete videti ovde

http://madeinitaly4me.rs/kako-da-napravite-prave-italijanske-puslice/

Čokoladni preliv pravite tako što na malom tiganju zagrejete slatku pavlaku do tačke kada postane vruća i izbaci samo par mehurića. Sklonite sa šporeta i dodajte čokoladu, koju mešate dok se ne sjedini sa pavlakom.

Jagode očistite, iseckate i stavite u posebnu činiju. Pospite ih šećerom.

Šlag koji je jedan od redova, pravite tako što u činiju od miksera ubacite slatku pavlaku, šećer i vanilu. Umutite mikserom dok ne dobijete penastu strukturu šlaga.

Aranžirate tako što uzmete jednu koru od puslice, koju namažete sa četvrtinom čokoladnog fila, ostavljajuci 1-2cm ivice slobodno. Ponovite i na druge dve kore isto. Zatim, 1/3 šlaga, stavite na svaki red čokolade, na koji još dodate i deo jagoda. Stavite sledeću koru od puslica na jagode i ponovite postupak ponovo.

Umesto jagoda ili pored jagoda možete koristiti i bilo koje bobičasto voće. Suština je u kombinaciji izrazito slatkog i kiselkastog i osvežavajućeg ukusa.

Ne zaboravite da uživate!

Author: MII4ME Team

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *