CROSTATINE alla Nutella

Ukoliko ste ljubitelji slatkih užina, na pravom ste mestu. Zabavite se praveći brzu, kreativnu poslasticu sa Nutellom koja će vam zaslađivati vreme odvojeno za pauzu.

Sastojci:

Brašno tip 400, glatko 250g
Puter 125g
Limun pola kore
Jaja 2 žumanca
Šećer u prahu 100 g
Nutella 180g
So

Priprema:

Pripremu počinjemo pravljenjem testa. U bledner ili činiju stavite brаšno, prstohvаt soli, maslac koji je prethodno ohlađen u frižideru a zatim iseckan na kockice i mešajte dok masa ne postane rastresita.

Dobijenu masu istresite na radnu površinu i prosejte je šećerom u prahu, zatim napravite udubljenje na sredini i dodajte narendanu koru limuna i dva žumanca. Promešajte masu, najpre viljuškom dok se žumanca ne sjedine, a zatim nastavite da mesite rukama dok ne dobijete kompaktnu smesu, ali to nastojte da uradite brzo jer će masa pod toplotom ruku postati lepljiva.

Oblikujte smesu, stavite na plastičnu foliju i ostavite u frižider da se ohladi, najmanje 30 minuta. Pošto se ohladila, masu razvucite oklagijom na debljinu oko pola centimetra pa nožem za pecivo ili čašom prečnika ogovarajućeg za kalupe isecite tj. istisnite odgovarajući komad testa.

Kalupe podmažite puterom, zatim u njih stavite testo, dobro pričvrstite za dno i ivice, višak mase uklonite. Opet vratite u frižider na 10 minuta. Izvadite iz frižidera, do ivica dodajte nutelu i sa ostacima mase pravite oblike i željene dekoracije. Ispecite u prethodno zagrejanoj rerni 15 minuta na 180 stepeni.

Ohladite i poslužite. Verujte, sono le migliori!

Author: Letizia

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *