FIAT 500 – the best of 2015.

Stari gardski šmeker u novom izdanju ponovo osvaja srca gradskih vozača širom sveta. Želimo srećnu novu 2015. našem malom FIĆI.

Fiat 500

FIAT 500 od trenutka kada je sišao sa prozvodne trake, ne prestaje da dobija lovorike, kako od stručnjaka tako i od običnih vozača. Za to su svakako zaslužne njegove karakteristike koje mu daju epitet vrhunskog savremenog urbanog automobila. Uz prepoznatljiv dizajn, novi Fića je ekonomičan u potrošnji, dovoljno komforan i užasno zabavan za vožnju, što je dovoljno da bude na ovoj listi.

Čuveni američki vebsajt Autobytel, je objavio listu 10 najboljih automobila za gradsku vožnju za 2015. godinu, po izboru gradskih vozača. Popularnost FIAT-a 500 pre svega se ogleda u činjenici da ovaj italijanski lepotan, pored pogodne veličine za svakodnevno parkiranje, nudi nešto više od standardnih utilitarnih preferenci. Ovo priznanje je došlo i od strane američkih vozača, koji su inače poznati po naklonosti velikih i prostranih vozila.

Fića se danas nudi u dve verzije (saloon i convertible), šest paketa opreme (Pop, Pop Star, Color Therapy, Lounge, Street and “By Gucci”) i pet verzija motora (1.2 69 HP, 0.9 TwinAir Turbo 85, 1.4 16v 100 HP, 1.2 69 HP EasyPower and 1.3 MultiJet 16v 95 HP). Twin Air motor čini Fiću savršenim za gradske uslove, jer potpuno je iznenađujuća snaga koji mali Italijan može sa njim da proizvede. Ako se na sve ovo doda razumna cena i proizvodnja ovog lepotana u Srbiji, te i dostupnost srpskim vozačima, ne možemo a da ne damo i naš glas za FIAT 500.

Naravno, uz sve karakteristike, ovaj izbor nije čudan, jer Fića je zaista ikona svetskog i domaćeg autobilizma, a srpski vozač prosto ne može da ostane imun na harizmu večitog dečaka puteva i ulica. Želimo mu još mnogo sigurnih i fenomenalnih vožnji u Novoj 2015. godini.

Author: Dušan Vulić

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *