Hladni italijanski sendvič u ciabatta pecivu

Ovaj recept je stigao iz male i fantasticne pekare u Firenci. Veoma je jednostavan i specifičan.

Potrebno vam je:

6 malih Ciabatta
3 kašičice putera
3 crvene paprike
100g rukola salate, oprane i osušene
200g mozzarella sira
250-300g italijanske salame po izboru (preporučujemo da to budu ljute salame)
Balsamiko i maslinovo ulje
Pesto genovese
So i biber

Očistite crvenu papriku i stavite površinu na papir za pečenje sa kožom na gore. Možete im odseći krajeve, pa će lepo i pravilno ležati na površini za pečenje. Staviti ih u rernu i dobro zapeći, ali pažljivo da ne izgore. Oljuštite svaki deo kože koja je izgorela. Oljuštite kožu i ostavite ih u posebnu činiju. Prelite ih sa malo maslinovog ulja, posolite i pobiberite.
Da bi pripremili sendviče, isecite ciabatta-e na pola i namažite puterom obe polovine. Možete premazati i samo maslinovim uljem umesto puterom. Puter je bolji zbog crvenih paprika, jer testo brzo upija ulje, pa postaje vlažano i gnjecavo.
Položite red crvenih paprika na stranu od hleba. Zatim stavite red italijanske salame po izboru. Sledeći red je tanko sečena mocarela, koju prethodno dobro ocedite i obrišete od vode. Malo poprskajte mocarelu sa balzamikom, posolite i pobiberite.
Stavite red salate, pa zatvorite sa drugom stranom cibatta-e.

Svaki sendvič dobro umotajte folijom i stavite na tanjir. Kada su svi gotovi i umotani stavite ih u frižider i pritisnite nečim teškim. Rashlađujte ih bar 6h, mada je idealno da ih ostavite preko noći.
Pre služenja isecite ih na parčiće. Predlažemo dekoraciju kao sa fotografija.

Uživajte!

Author: MII4ME Team

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *