Il mio nome è Bond. James Bond

Sudeći po skorijim glasinama, čast da oznaku 007 ponese, pripašće jednom ITALIJANU. Čekajte, da li smo to dobro čuli? O, DA. Upoznajte sedmog agenta sa dozvolom za ubijanje. Njegovo ime je Bova. RAUL BOVA.

Raoul Bova

Najčuveniji britanski tajni agent, koji je u službi Njenog veličanstva nešto više od 50 godina, mogao bi izgleda i da promeni državljanstvo. Danijel Kreg će nakon još jednog filma o Bondu, koji snima ponovo sa Semom Mendezom, okačati svoj smoking o klin. Ovo je već dovoljan šlagvort za Bondomaniju i celo ludilo koje prati odabir novog 007.
Studio je naime blizu odluke da napravi potpuni zaokret u franšizi i da nakon 25 filmova, i 6 britanskih glumaca (dobro, jedan je bio Australijanac, ali je živeo i radio u Londonu) se odluči za malo drugačijeg Bonda. Da li je vreme da on dođe i sa Apenina?
U ovom slučaju, novi Bond bi došao pravo iz Rima. Italijanski glumac Raul Bova, glasine kažu, vrlo interesantan za producente ove franšize. Ako se prisetimo činjenice da producenti ovih filmova dolaze iz porodice Broccoli, italijanskog porekla, ne možemo a da se ne zapitamo kako do ove ideje nije došlo mnogo ranije? Šalu na stranu, Raul Bova već godinama dospeva u sam vrh najseksipilnijih muškaraca na svetu, te se čini da u startu ima određene adute da ponese teško breme čuvenog filmskog zavodnika.
Bova je internacionalnu slavu stekao u pretežno ljubavnim filmovima, a izdvajaju se naslovi poput Pod suncem Toskane (eng. Under the Tuscan Sun, 2003.), Oprosti mi što te volim (eng. Sorry, If I Love You, 2008.), Naš život (eng. Our Life, 2010.) i Turista (eng. The Tourist, 2010.).
Šarmantni Italijan robusnog izgleda, sa svoje 43 godine je, čini se, zaista zrela voćka za ovu ulogu. Takođe, za zaklete fanove ovog najdugovečnijeg filmskog serijala, Italijan u ulozi Bonda bi bio potvrda teorije da je ime Džejms Bond samo šifra koja mejna svoje vlasnike, poput M, koji je bio žena duži niz godina (Džudi Denč).
Kako bilo, Raul Bova kao Bond je svakako zanimljiva ideja. I na kraju zašto da ne, vreme je i bilo da internacionalni agent svetske klase progovori još jedan jezik pored engleskog. U tom slučaju, neka to bude italijanski. Šta vi mislite o tome?

Author: Dušan Vulić

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *