Kako da napravite prave italijanske puslice

Da li ste se ikada zapitali odakle potiču čuvene puslice? Izmislio ih je čuveni italijanski kuvar Gasparini još u 18. veku u Švajcarskom mestu Meiringen.

Italijanske puslice se ne peku u rerni; recept se razlikuje od drugih po tome što se peni od belanaca dodaje vreo sirup od šećera. Ovo dovodi do mnogo stabilnijih i mekših puslica, koje se lako ne spuštaju. Vreli sirup od šećera treba umiksovati u već umućena belanca.

Potrebno vam je sledeće:

1 šolja šećera
½ šolje vode
4 belanca, poželjno je da budu na sobnoj temperature
sok od 1 limuna

U malom tiganju, pomešajte šećer i vodu. Kuvajte ovaj sirup na 115C. U međuvremenu, umutite belanca sa limunovim sokom. Mikserom mešati dok belanca ne postanu tvrda i penasta, tj. kada izvadite mikser da se šlag ne povlači na nazad, bitno je da ostane u formi.

Pažljivo dodajte sirup od vrelog šećera i povećavajte brzinu dok se masa ne učvrsti. Formirati oblike puslica i ostaviti da se prosuše na sobnoj temperaturi. Možete ih i dosušiti i u rerni, ali pažljivo jer su one i ovako gotove i spremne za posluženje.

Author: MII4ME Team

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *