KALENDAR NAD KALENDARIMA – Pirelli vam želi srećnu novu 2015.

Vreme novogodišnjih praznika je i vreme novih kalendara. Velike su šanse da vam je firma u kojoj radite već poklonila jedan, a verujemo da ćete dobiti bar i desetak onih džepnih kalendara u danima koji slede. Ali, postoji i jedan kalendar koji je poseban i omiljen u celom svetu. Dobro, ne baš na celom svetu, ali sigurno za većinu muške populacije je ovo kalendar nad kalendarima. Vreme je da saznamo ko su zvezde ovogodišnjeg PIRELLI KALENDARA!

Photo courtesy of Pirelli

Kalendar ovog svetski poznatog proizvođača guma iz Milana, godinama unazad dočekuje novu godinu sa najlepšim ženama na svetu. Najbolje svetske manekenke i top-modeli su uvek bili deo jednostavne formule uspeha i kultnog statusa ovog propagandnog materijala italijanskog giganta u proizvodnji automobilskih delova. Deluje jednostavno, zar ne? To su smatrali i njegovi tvorci 1964. godine kada su koncept osmislili u Londonskom ogrananku kompanije Pirelli. U eri seksualne revolucije i novih sloboda, Kalendar se savršeno uklopio u taj milje. Ubrzo je prevazišao svoju originalnu ulogu, korporativnog poklončića i postao stvar ekskluziviteta i deo popularne kulture. Međutim, usled opštih mera štednji, Kalendar je prestao da izlazi jednu čitavu deceniju, od 1974. do 1984. Od tog perioda, Pirelijevi modeli se stavljaju u kontekst automobilske industrije, uvek sa motivima kao što su gume, motorno ulje i sl. Kalendar postaje intrigantan i često je znao da uzburka javnost svojim konceptima. Tako se pamti onaj iz 1987, kada su Kalendar krasili samo modeli crne puti, među kojima se našla i šesnaestogodišnja Naomi Campbell. Danas i ne tako provokativan kao nekada, Pireli kalendar ipak i dalje uživa kultni status, a njegov limitiran tiraž koji je namenjen samo važnim kupcima i slavnim ličnostima, čini ga i dalje vrlo poželjnim novogodišnjim artiklom.

Photo courtesy of Pirelli

Dvanaest meseci u 2015. su, kao što je i očekivano, trenutno najuspešniji i najlepši ženski modeli na svetu. Fotografije potpisuje čuveni fotograf američkog i italijanskog Vouga, Steven Meisel, poznat po svom radu sa Madonom na njenoj knjizi Sex iz 1992. Ispred njegovog objektiva su se našle Natalia Vodianova, Raquel Zimmermann, Isabeli Fontana, Sasha Luss, Anna Ewers, Carolyn Murphy, Cameron Russell, Gigi Hadid, Candice Huffine, Karen Elson, Joan Smalls, kao i nama u Srbiji uvek draga Adriana Lima.
I dok mnogi u ovim fotografijama mogu da uživaju isključivo on-line, ostaje nam samo da zavidimo zaposlenima u Pireliju koji definitivno od svoje firme uvek za Novu godinu dobiju zaista LEPE kalendare.

Photo courtesy of Pirelli

Author: Dušan Vulić

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *