Kuće poznatih u Italiji

Veliki broj poznatih ličnosti ne odoleva čarima Italije. Letuju, snimaju filmove, putuju po celom poluostrvu. Neki od njih su čak i priuštili sebi nekretnine na neverovatnim lokacijama.

GEORGE CLOONEY
Vila Oleandra na jezeru Como, u malom mestu Laglio prodata je glumcu 2002. godine. Nekoliko scena iz filma OCEAN 12 snimano je baš u ovoj vili. U prvim godinama stanovanja cimer mu je bilo domaće prase. Veoma ekscentrični ukus za ljubimce, zar ne? Turisti svakodnevno opkoljavaju ovu kuću, te je stoga razmišljao da se odseli.

BRED PITT
Bred Pitt je, takođe, odlučo da kupi imovinu u Italiji, na brdima Valpolicella, pored Venecije. Vila je ogromna, sa 15 spavaćih soba, sedam kupatila, dva bazena i bioskopom. Vrednost poseda procenjuje se na 40 miliona dolara.

STING
Frontmen Police-a odavno poseduje vilu iz 16. veka u Toskani. Oko vile su ogromno imanje, egzotični vrt i bazen. Sting koji je i uspešan biznismen, ovde proizvodi maslinovo ulje, vino i med. Ima i nekoliko manjih kuća koje iznajmljuje gostima iz celog sveta.

LEONARDO DI CAPRIO
Vlasnik je predivnog potkrovlja u Veroni. Odavno se šuškalo o njegovim italijanskim korenima, pa je ovo možda jedna manja, nezvanična potvrda.

GEORGE LUCAS
Potrošio je preko 15 miliona dolara da kupi i renovira manastirsko imanje iz 16. veka u mestu Passignano sul Trasimeno u Umbriji. Napravio je sopstveni SPA centar, bilijar sobu i bazen na otvorenom sa predivnim pogledom.


HELEN MIRREN
Kupila je 500 godina star zamak u Lecce-u Puglia. Zamak nije bio u dobrom stanju, trebalo je mnogo vremena i sredstava da se renovira da bi osvanuo u novom ruhu.

RICHARD BRANSON
Virgin CEO ima luksuznu vilu na obali jezera Como. Teniski teren, bazen i bioskop. Villa la Cassinella može biti iznajmljena onome ko to može da priušti.

DONATELLA VERSACE
Nasledila je Villu Fonatanella-u posle smrti svoga brata. Ona je Italijanka, pa ovo nije jedina njena imovina ovde. Sadašnji vlasnik vile je ruski multi-milioner Arkady Novikov. Vila je inače sagrađena 1776. godine, a renovirana je 1977. Kada je Gianni Versace kupio lično je birao svaki detalj u vili, tako da nosi posebnu vrednost i čini je unikatnom.

FRANCES MAYES
Autor knjige i filma UNDER THE TUSCAN SUN, ima kuću u mestu Cortona, Bramasole, pored Arezzo-a. Posle popularnosti filma turisti su postali opsednuti ovim mestom.

MICK HUCKNALL
Frontmen grupe Simply Red, ima kuću na Siciliji u Taormini. Vila nosi naziv IL CANTANTE, što znači PEVAČ. Proizvodi svoje vino isto kao i kolega Sting.

WOODY ALLEN
Glasine postoje da je ovaj glumac kupio palatu na Grand Canal-u u Veneciji. Mnogo stvari je uradio u ovom gradu, od venčana sa SOON YI do snimanja filmova.

Author: MII4ME Team

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *