Lambordžini u vašem domu

Da biste sebe mogli nazvati ponosnim vlasnikom Lambordžinija, od sada vam ne treba samo prostrana garaža. Luksuzni stil ove firme koji već odavno u svetu važi za sinonim brenda Made in Italy, od ove godine proširio je domen svog dizajna i na keramičke pločice kojima i vi možete oplemeniti svoj prostor.

Kompanija Lambordžini (ili tačnije Lamborgini), koju je 1963. godine osnovao Ferućo Lambordžini (Ferruccio Lamborghini), najpoznatija je kao prestižni italijanski proizvođač luksuznih sportskih automobila. Godine 1981, skoro dvadeset godina od njenog nastanka, sin osnivača Tonino odlučio je da u okviru Tonino Lambordžini grupe proširi koncept luksuza na proizvode poput satova, naočara, mobilnih telefona, parfema, garderobe, ali i brendiranih restorana i hotela. Ideja je bila predstaviti svetu duh italijanske kulture u formi proizvoda inspirisanih bogatom istorijom italijanske umetnosti i industrijskog dizajna.

Photo courtesy of Lamborghini

Najnoviji produkt ove grupe su keramičke pločice, čiji je brend „Tonino Lamborghini Tiles & Style“ nastao kao rezultat saradnje sa italijanskim proizvođačem keramike Gambareli. Prva kolekcija sastoji se iz pet serija – Le Mans, Indy, Montecarlo, Interlagos i Suzuka. Serija Le Mans idealan je izbor za postizanje visokog luksuza u enterijeru. Inspirisana je izgledom čelika, odlikuje je jednostavnost, a dostupna je u veličinama 75 × 75 cm, 37.5 × 18.5 cm i 18.5 × 75 cm. Tipične Lambordžini boje, siva, bež, crvena i crna, su boje koje karakterišu Indy seriju, koja se pored kvadratnog formata 60 × 60 cm proizvodi i u formi šestougla. Montecarlo, u dimenzijama 22.5 × 22.5 cm, 15 × 15 cm i 8,5 x 90 cm, dolazi u nijansama crvene, bele i crne boje, sa opcijom ispisanog Lambordžini logotipa. Interlagos serija imitira izgled drveta unapređenog elegancijom keramike, pa je moguć izbor između drveta javora, hrasta i trešnje, u veličini 20 × 180 cm. Suzuka možda najviše odudara od prepoznatljivog Lambordžini dizajna, kako po bojama tako i po stilizovanijoj formi. Braon pločice sa žutim, plavim i belim intervencijama poput slobodnih poteza slikarske četke proizvode se u veličini 15 x 15 cm.

Osim podnih i zidnih pločica, Tiles & Style kolekcija obuhvata rešenja za kompletno uređenje kupatila. Ona će na najbolji način biti demonstrirana u luksuznim hotelima koje ova grupacija planira da otvori, ali isto tako mogu postati i deo vaše svakodnevice, unoseći dah luksuza i u vaš dom.

Author: Ena

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *