Lazanje od jakobovih kapica i račića

Za sve gurmane koji vole morske plodove ovo jelo je prava poslastica. Belo vino je idalno da se posluži uz ovakve lazanje.

Potrebno Vam je:

Pakovanje kora za lazanje
3 kašike putera (neslanog)
1 manja glavica luka
2 češnja belog luka
3 kašike brašna
½ šolje gotove pavlake za kuvanje
1 šolja mrvljenog ovčijeg kačkavalja
so, biber
350g Jakobovih kapica, očišćenih, isečenih na pola
350g srednjih račića, očišćenih
½ šolje isitnjenog parmezana

Ukoliko želite možete u jedan do dva sloja lazanja dodati spanać. Pokušajte da nadjete kore koje ne moraju da se kuvaju prethodno.

Prirema:

Stavite puter u jedan veliki tiganj (vok) i propržite luk na njemu 5 min, dok ne postane mekan i staklast. Dodajte beli luk i kuvajte još minut uz mešanje. Smanjite temperaturu na srednju i dodajte beli sos (pavlaku za kuvanje). Kada je sos gotov, a to znate kada počne da se lepi za kašiku, dodajte ovčiji kačkavalj, so i biber. Promešajte dobro, pa na kraju dodajte jakobove kapice koje kuvate 4 minuta, pa na kraju ubacite račiće. Kuvajte to još 3-4 minuta.

Posudu za pečenje lazanja premažite puterom i počnite da ređate slojeve, red kora, red nadeva. Krajnji sloj lazanja na vrhu, kojim zatvarate sve, pokrijete sa parmezanom, 10 minuta pre nego što su gotove lazanje.

Peku se oko 25 minuta na 180C. Ostavite ih desetak minuta na sobnoj temperaturi pre nego što planirate da ih isečete i poslužite.

Uživajte!

Author: MII4ME Team

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *