Luciana Pignatelli – La Dolce Vita Diva

Rodjena je kao Luciana Malgeri 13. Januara 1935. u Italiji, ćerka uvaženog novinara Frančeska Malgerija i njegove supruge Nelide Lenči, nekadašnje grofice Krespi. Njen polubrat grof Rodolfo Krespi, bio je suprug urednice Voga Konsuele Krespi. Veći deo svog uzbudljivog života provela je u potrazi za lepotom, jer kako je sama izjavila “Glamur može da zaživi samo onda kada su osnove pravilno postavljene”.

Sa njom, ovo postavljanje osnova započelo je već u njenom pubertetu kada joj je brat predložio da počne da nosi karmin, a njegova supruga joj je poklonila neke od svojih najlepših haljina. Sa 18 godina otišla je u London, na plastičnu operaciju nosa, što je predstavljalo početak njenih avantura u plastičnoj hirurgiji. U Londonu je dobila spisak čuvenih noseva, i krajnji ishod je bio nos koji je predstavljao kobinaciju nosa Vivijen Li i njene snaje Konsuele.

Ovo pretvaranje ružnog pačeta u prelepog labuda urodilo je plodom i ona se udaje 1954. godine za Princa Don Nikolu Marija Pignatilija Aragona Kortezea, XVII princa od Noia. Kao princeza Pignatili postala je modna ikona svetskog džet seta i 1966. godine našla se na internacionalnoj listi najbolje odevenih žena. U svetu zabava i beskrajnih socijalnih okupljanja upoznaje čuvenog Trumana Kepota, koji je svrstava u svoju grupu Labudova (Swans).

Lorens Frajd je ovekovečio na svojoj čuvenoj slici kao italijansku princezu koja nosi 60 karatni dijamant na čuvenom Black and White balu koji je 1966. upriličio Truman Kapot.

Neke od njenih čuvenih izreka:

  • Nakon 30. godine svakoj ženi je potreban homoseksualac u životu.
  • Brak stavlja vas dvoje tako blizu jedno drugog da možete videte kako ljubav umire.
  • Ne mogu da zamislim da budem stara i siromašna

Krajem šezdesetih razvodi se od Princa, i pada u strašnu depresiju. Odlazi na još plastičnih operacija, ovoga puta joj ubacuju silicone u jagodice i podižu očne kapke. Odlazi na hipnozu, počinje intezivno da se bavi jogom i ulazi u mnogo ljubavnih afera. Postaje modni koordinator i savetnik za Eve of Roma, kozmetičku kuću. Upoznaje direktora firme Barta Simsa Avedona i on postaje njen drugi suprug. Na žalost i ovaj brak nije potrajao i oni se razvode 1980. godine.

Teško podnoseći starost i gubitak finansija, ova nekadašnja lepotica, okončava svoj život tabletama i džinom, u 73. godini života. Istina je da starost ume biti nemilosrdna ka onima koji su u mladosti bili veoma lepi.

Author: Ana Cvetković

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *