Italijanski luksuz na vodi

Biti mediteranska zemlja svakako ima svojih prednosti. Italijani svoj geografski položaj i jedinstveni ukus spajaju na najlepši i najluksuzniji mogući način. Jahte proizvedene u Italiji spadaju među najomiljenije kod ljudi koji poštuju dobar kvalitet kao i sjajan dizajn.

Ovom prilikom Vam predstavljamo top 5 jahti čuvenog italijanskog proizvodkjača jahti Azimut.

1. Ova 15 metara dugačka jahta, koju je dizajnirao Stefano Righin, pojavila se na tržištu u septembru 2014. godine. Njen jedinstven izgled predstavlja nastavak linije Flybridge, čiji su modeli među najpopularnijima. Unutašnjost je dizajnirao Carlo Galeazzi i sastoji se od salona, prostorije za ručavanje i relaksaciju i lobija koji vodi ka dvema kabinama. Dve pente marke Volvo D11 jačine 670 konjskih snaga (KS) pružaju maksimalnu brzinu od 30 čvorova.

2. Azimut 77S, jahta koja je imala listu čekanja za kupovinu i pre nego što je zvanična prodaja počela, svakako je nešto što privlači pažnju. Ovaj spoj sportskog duha i lepote, na tržištu se pojavila 2014. godine. Kod ove jahte izuzetno je i to što može biti napravljena i uredjena po željama kupca. Dugačka je 23,6 metara, ima 3 Volvo D13 penti sa jačinama od 900 konjskih snaga. Dostiže maksimalnu brzinu od 36km na čas. Ima 4 kabine i plus 2 za posadu.

3. Azimut 66 Drago, je još jedan dragulj u floti ove kompanije. Samo ime ove jahte objašnjava kakav je karakter ovog vozila. Moćna i prelepa, ova jahta izaziva u Vama želju da zaplovite ka tropima, da uživate u predivnim zalascima Sunca na Sejšelima, da istražujete skrivene lagune. Dugačka je 20,15 metara, ima CAT C18 ACERT pente od 1150 konjskih snaga i dostiše maksimalnu brzinu od 34km na čas. Unutrašnjost, izmedju ostalog čine i 4 kabine.

4. Azimut 62S Italia, pripada Evergreen grupi ovog proizvodjača. Idealna je za mlade, trendi ljude koji su uvek u pokretu i vole da se provode. Bilo da ste na Ibici, u Kanu ili na Santoriniju, bićete uvek zapaženi. Dugačka je 19,26 metara, ima dve pente CAT C18 od 847 konjskih snaga, i dostiže maksimalnu brzinu od 36km na čas. U unutrašnjosti se nalaze 4 kabine.

5. Azimut Atlantis 54 je još jedan pripadnik Evergreen grupe. Ova jahta predstavlja pravo savršenstvo. Upravljati njome daje Vam pravi i unikatni doživljaj. Osetiti vetar u kosi, kapljice vode koje prskaju dok presecate talase, sunce koje Vas greje… Ova jahta je prava legenda, baš kao i ostrvo po kome je dobila ime. Dugačka je 16,68 metara, dve MAN pente jačine 800 konjskih snaga i dostiže maksimalnu brzinu od 35km na čas. U unutrašnjosti se nalaze 3 kabine.

source: azimutyachts.com

Author: Ana Cvetković

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *