Minestrone – skroman recept bogatog ukusa

Minestrone di verdura, preukusna krem supa, još jedno je jelo iz kuhinja siromašnih. Rustično jelo koje datira od vremena nastajanja Rimskog carstva ima sličnu istoriju nastanka kao nadaleko poznata pica. Tako se među njenim sastojcima prvobitno nalazilo povrće preostalo nakon pripreme aristokratskih jela kuhinje bogatih – Cucina nobile. Minestrone se na italijanskoj trpezi može naći u proseku jednom nedeljno, jer italijani kašiku uglavnom koriste samo kao ispomoć pri konzumiranju paste.

Sastojci:

200g smrznutog sezonskog povrća
100g krompira
250ml mleka
So
Biber
Rendani parmezan

Priprema:

U jednu šerpu stavite smrznuto povrće i prelite sa malo vode, zatim ostavite da se kuva na laganoj vatri. Tokom kuvanja smrznutog povrća, iseckajte krompir i dodajte ga u drugu šerpu u koju ste prethodno sipali pripremljenu količinu mleka. Nakon 10 minuta u šerpu sa krompirom dodajte so i biber po ukusu i nastavite da kuvate na tihoj varti uz stalni nadzor. Viljuškom proverite da li je krompir kuvan i ujedno ga blago ispasirajte.

Sadržaj obe šerpe samleti u blenderu. Pre serviranja, ukoliko je potrebno, dobijeni krem sadržaj podgrejte. Sadržaj krem supe prelijte sa malo, kako to italijani vole da kažu- ,,koncem maslinovog ulja“, pospite narendani parmezan i tako poslužite.
Uz ovu čorbu možete dodati pečeni tost kao prilog i pretvoriti je u glavno jelo.

Buon appetito!

Author: Letizia

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *