Mladi krompiri na sicilijanski način

Proleće je konačno stiglo, a sa njim i senzonsko voće i povrće. Složićete se da mlade krompire svi volimo, da im se radujemo i da ih očekujemo već dugo. Na Siciliji Italijani mlade krompire spremaju na sledeći način.

Potrebno Vam je:

800g mladih krompira
vlašac
80g putera
200ml crvenog vina
4 lista žalfije
ruzmarin
morska so

Priprema:

Očistite krompire i dobro ih operite. Stavite ih u lonac sa slanom vodom. Pustite da voda proključa, smanjite temperaturu i ostavite još 5 do 7 minuta da se krčkaju. Proverite viljuškom da li su krompiri dobro skuvani.

U međuvremenu, iseckajte vlašac i dinstajte ga na maslacu u velikom tiganju, na srednjoj temperaturi. Zatim sipajte 100ml crvenog vina i pustite da ispari.

Dodajte krompire u tiganj i dospite preostalih 100ml crvenog vina i pustite da ispari alkohol. Dodajte listove žalfije i ruzmarina i ostavite krompire na vatri dok ne dobiju zlatnu boju. Posolite i pobiberite po želji. Preporučujemo krupnu morsku so.

Ne zaboravite da uživate!

Author: MII4ME Team

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *