MOSCHINO kolekcija Proleće-leto 2015.

Kada je Džeremi Skot predstavio kolekciju za Jesen-zimu 2014/15, mislili smo da su svi proizvodi pop-kulture iscrpljeni kao inspiracija. O, kako smo bi naivni. Zaboravili smo da Džeremi Skot ne bi bio on da za leto nije sačuvao dragulj u toj kruni. MOSHINO i JS vam predstavljaju BARBIKU.

Photo courtesy of MOSCHINO

„Svaka devojka na planeti je bar u jednom trenutku života bila dotaknuta Barbikinom magijom. Zapamtite dame: Mi devojke možemo da radimo sve – baš kao i Barbi,“ tvrdi Džeremi Skot, kreativni direktor modne kuće Moschino. Ovaj miljenik svetskih zvezda poput Rite Ore, Majli Sajrus i Keti Peri, za sledeće leto je odlučio da „oživi“ ikonu pop-kulture i prenese njen prepoznatljiv stil pravo na ulice kojim svakog dana hodamo. Nakon McDonalds kompleta, toaleta inspirisanih omotima za čokoladu, pakovanjima za gazirane sokove, Džeremi Skot je za leto spremio odeću za svaku priliku – u bukvalnom smislu. Tu su trenerke i šorcevi za Sportsku Barbiku, poslovni kompleti za Poslovni ručak Barbiku, farmerice i košulje za Casual Barbiku, mali vreli bikini za Plaža barbiku itd. Svakako nezaboravan je model Barbike na rolerima koje je svaka devojčica želela da ima. Moschino i JS će mnogima ostvariti i taj san. Kolekcija je toliko candy-pink da bi svakako trebalo da odustanete unapred od svake kombinacije sa crvenom bojom, jer znate već staru izreku: Crveno i roze nose samo… Ali ako ste poklonik stila Džeremija Skota, onda možda i zaboravite sve što ste znali o kombinovanju boja jer to nije ni bitno.

Photo courtesy of MOSCHINO

Photo courtesy of MOSCHINO

Photo courtesy of MOSCHINO

 

Posebno mesto u ovoj kolekciji, kao i kod Barbike, zauzimaju asesoari. Privesci sa Moschino slovima, kožne pink torbe sa zlatnim lančićima, neonske minđuše i ogrlice, over-sized naočare za sunce su pomalo i ukrali šou, kao što su nekada to činili i razni dodaci za Barbiku. Izdvajamo slip-case za I-Phone u obliku roze ogledalca, za kojim će sigurno sve „Barbike“ otkačiti.

Photo courtesy of MOSCHINO

Photo courtesy of MOSCHINO

Photo courtesy of MOSCHINO

 

Moschino kolekcija Proleće-leto 2015 za žene, svakako će probuditi u vama onu devojčicu koju krijete u sebi. Džeremi Skot vas izaziva da udovoljite sebi svetom koji je toliko sladak da vam preporučujemo da ga konzumirate u umerenim dozama. I nezaboravite, Barbika se leti uvek najbolje zabavljala.

Photo courtesy of MOSCHINO

Photo courtesy of MOSCHINO

Author: Dušan Vulić

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *