Monica Bellucci i njene inkarnacije lepote

Lepota ove glumice je već stvar legende. I čini se da ona i dalje ne bledi, već naprotiv. MONIKA BELUČI je skoro proslavila svoj 50. rođendan. Možete li da poverujete u to? Njen, šarm i seksipil su stvar prirode, a filmovi samo zbog nje dobijaju status kultnih. Mi vam dajemo naš izbor 5 najlepših filmskih izdanja, ove italijanske glumice bezvremene lepote, zbog kojih smo sigurni da glumica umbrijskog porekla zaslužuje mesto u istoriji kinematografije tik uz veličine kao što su Sofija Loren, Đina Lolobriđida i Klaudija Kardinale.

05. Drakulina nevesta – Drakula (eng. Dracula), 1992.
Iako je Beluči imala manju ulogu u ovoj ekranizaciji Bram Stokerovog romana o najpoznatijem svetskom krvopiji, sama njena pojava je bila dovoljna da nas zavede da se prepustimo njenim čarima i zubima. Definitivno, Monika nas je u ovom filmu ugrizla, a muškarci širom sveta su postali njeni robovi za sva vremena. Mora da je isti osećaj imao i Kianu Rivs kada se Nevesta približila njegovim kraljevskim draguljima.

Matrix II, 2003.

04. Persefona – Matriks 2 (eng. The Matrix Reloaded), 2003.
Malo ko je bio zadovoljan razvojem priče Matriks sage, ali ako je nešto bilo sjajna tačka dva nastavka originala, onda je to bila Ona. Uloga Persefone, otelotvorenja lepote i ljubavi u panteonu programskih božanstava Matriks sveta, dokazala je da je ovoj glumici dovoljno svega nekoliko minuta na platnu da ovlada gotovo celim filmom. Persefona je jedini program u Matriksu koji izgleda razume koncept ljubavi. Kianu Rivs je zato imao ponovo sreće. Ah, taj poljubac. Triniti nije bila nikada tako besna.

Apartman, 1996.

03. Lisa – Apartmant (fra. L’appartement), 1996.
Film gde je sve počelo. Mislimo naravno na njenu romansu sa francuskim glumcem Vensanom Kaselom. Ovaj par je prošao kroz mnoge turbulencije, da bi se 2013. godine i rastao. Ali, kada pogledamo mladu Moniku u filmu Apartman, u potpunosti možemo da razumemo zašto je Kasel svojevremeno bio toliko zaljubljen u nju. Lisa je šarmantna, čista, nevina i ideal savršene devojke.

Asteriks i Obeliks: Misija Kleopatra, 2002.,

02. Kleopatra – Asteriks i Obeliks: Misija Kleopatra (fra. Astérix & Obélix: Mission Cléopâtre), 2002.
Elizabet Tejlor je bila lepotica svog vremena, ali moramo da kažemo da titula najlepše filmske kraljice drevnog Egipta ipak najbolje stoji Moniki. Ona će za nas uvek biti jedina prava Kleopatra. Uostalom Asteriks i Obeliks su na našoj strani.

Malena, 2000.

01. Malena Skordia – Malena (ita. Malèna), 2000.
Na kraju naše liste, bez imalo razmišljanja je film koji je u svakom smislu obeležio karijeru ove glumice. Uloga žene koja provocira samo svojim prisustvom ceo svet oko sebe, idealna je bila za Moniku Beluči. Đuzepe Tornatore je ponovio uspeh filma Cinema Paradiso u ovom ostvarenju kroz mešavinu nostalgije i Erosa, a u tome ne bi uspeo da nije imao nju kao otelotvorenje oba elementa. Uloga Malene je utemeljila Moniku Beluči kao ikonu seksipila (bez imalo vulgarnosti), stila, italijanskog šarma i kao definitivnu Ženu sedme umetnosti.

Author: Dušan Vulić

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *