MOSCHINO i Džeremi Skot predstavljaju…

Kao dodatak kolekciji Jesen-zima 2014/15, iz Moskina nam dolazi parfem – Moschino Toy, kreacija Džeremija Skota. Uniseks parfem koji je i UNIAGE. Volećete ga i vi i vaše dete. Novi moskino parfem dolazi u nesvakidašnjem pakovanju, u obliku slatkog, malog, plišanog MEDE.

Američki modni dizajner, ne prestaje da šokira i provocira svojim kreacijama. Dizajner 21. veka, čiji stil je prepoznatljiv na prvi pogled, 2013. godine je postavljen na mesto kreativnog direktora kuće Moskino. Zaokret ka kontraverzi je od tog trenutka evidentan i sve što radi Džeremi Skot sa Moskinom se očekuje sa nestrpljenjem. Visoka moda je, istina, oduvek koketirala sa pop-kulturom i donosila na scenu kreacije koje su odisale diskretnim šarmom kiča. Kod Džeremija Skota nema ničeg diskretnog. On je neposredan i direktan, mada i dalje šarmantan.

Džeremi je došao u u žižu modnog sveta, kao miljenik pop-zvezda poput Rijane, Keti Peri i Majli Sajrus. Kič, pop-kultura i treš su deo njegovog koncepta, a kontraverza je stvar njegovog stila. Za neke površan i bolno – banalan, a za druge hrabar i snažan u kritici modernog konzumerizma. Džeremi udara tamo gde najviše boli. Barbike, Simpsonovi, Šrek, McDonalds čine inspiraciju njegovog opusa. Za njega ne postoji loš ukus, već samo ukus.

Parfem u obliku plišanog mede s toga i ne čudi. Meda nosi majicu na kojoj ipak upućuje na činjenicu da on nije običan meda. Svakako ćete to saznati i kada medi „odvrnete glavu“ i otkrijete prskalicu.

Ako se pitate zašto meda (a pitate se), odgovor je krajnje jednostavan. Moskino je već imao ovaj motiv ranije u svojim kolekcijama, a Džeremi je koristio ovu igračku kao inspiraciju za jednu od svojih linija Adidas patika. Takođe, plišani meda je uvek bio dobar novogodišnji poklon, a kako nam se bliže praznici, sigurni smo da će ovo biti poklon zanimljiv čitavoj porodici.

Za kraj, mi ne možemo a da se ne zapitamo, koliko je uticala kreacija koju je nosila Sonja Savić u filmu Mi nismo anđeli, na kampanju promocije ovog parfema.

 

Hm? Prosudite sami.

Author: Dušan Vulić

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *