MOSCHINO Pre-Fall 2015.

Moschino nikada nije suviše ozbiljan sa svojim dizajnom. Dobro znan italijanski brend poznat po smelom poigravanju boja, printova i oblika je odlučio da ovu liniju iznese na, hm, MODNI (?) način. Ali stvarno, Džeremi Skot inspiraciju pronalazi u modnom ateljeu i koristi njene osobine nalazeći radosne motive.

Motivi su uglavnom alatke iz ateljea, a jedan od najupečatljivijih je žuta traka za merenje koja se pojavljuje u različitim varijacijama. Kao leptir dekolte na koktel haljini, kao savršena mašna oko vrata, precizno isečen kaput za kišne dane, print na haljini… Upečatljiv je i komad jednostavne crne haljine sa tri otiska pegle u predelju donjeg veša- Little Black Dress na MOSCHINO način. Raznovrsnost printova, ofingeri kao lajtmotiv na crnoj haljini, ne peglati simbol koji se ponavlja i pokriva tkaninu, naočare u obliku makaza…Sva ta neobičnost oblika koja oduzima dah iz kolekcije u kolekciju je genijalno stvaralaštvo i liči na jedno zanimljivo i ludo poigravanje Džeremi Skota koje je veoma dopadljivo. Možda i najhrabiriji model haljine jeste haljina sa ispisanim savršenim ‘36-24-36′ merama preko grudi, kukova i struka. Pogledajte i sami.


Nema toliko udara boja kao što bismo možda očekivali (preovlađuju crni komadi odeće) nakon neodoljive-pink-girly Barbie kolekcije, o kojoj smo vam ranije pisali. Zapravo, nije ništa nalik prethodnoj kolekciji, već sušta suprotnost. Iznenađujuća svedenost boja i jednostavnost koja osvežava.


Svečaniji komadi nisu zaboravljeni! Njima odišu luksuz, šljokice i krzno. Pored crno belih kompleta, našli su se i pastelno roze, plav i narandžasti koji zrače nekim Coco Chanel vajbom. Komad na koji morate obratiti pažnju- zlatna haljina ukrašena izvezenim ‘I had nothing to wear so i put on this expensive Mochino evening dress’ u kojoj već mogu videti Kjaru Feranji, Kejti Peri i Majli Sajrus, poznate miljenice ovog dizajnera.


Da li se vama dopada ova kolekcija, vidite li sebe u novim komadima?
Čitavu kolekciju možete videti na sajtu Style.com

Author: Nina Krčum

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *