MORITZ – Najbolji srpski sladoled po italijanskoj recepturi

Moritz Frid, osnivač najboljeg srpskog sladoleda Moritz Eis, 100% prirodnog ručno pravljenog sladoleda, koji je dostupan u Beogradu, Novom Sadu, Portomonetengru, i od novembra u Čileu ekskluzivno za naš sajt govori o Italiji, sladoledu, brendovima koje voli….

1. Koja Vam je prva asocijacija kada pomislite na Italiju?
Dolče vita tj. Sladak život – više od filma za mene, to u stvari predstavlja moj način života: ukusna i jednostavna hrana. Topla klima, dobri ljudi, spora percepcija vremena i ono sto je najvažnije umetnost i sladoled!

2. Italija može da bude inspiracija za…. Italija je inspiracija za sve: hranu, bioskop, modu, sladoled, umetnost, sporu hranu (koja je stvorena u Italiji)…

3. Kada je reč o sladoledu, kakva je povezanost izmedju Moritz EIS sladoleda i Italije?
Ja bih rekao da smo sa Italijom povezani ne samo poslovno, zbog proizvodnje mašina ili svega što se proizvodi u Italiji, a mi u našoj kompaniji koristimo (čašice na primer), već smo povezani i preko tradicije i načina proizvodnje sladoleda. Iako je Italija izgubila delove tradicionalne proizvodnje sladoleda, mi koristimo metod koji ga opet oživljava. Mi imamo čak i Italijana u srpskom timu, koji je došao u Srbiju zbog toga.

4. Šta je glavni sastojak Vašeg sladoleda?
Miloš, naš šef za sladoled je veoma inspirisan, što se najpre ogleda u tome što je u prethodne dve godine osmislio više od 130 ukusa. Naš sastojak uspeha se bazira na predanom radu i preciznosti da zadržimo visoke standarde pravljenja sladoleda, koji će zadovoljiti i najzahtevnije potrebe naših mušterija.

5. Da li Vam znači što Italijani odobravaju Vaš sladoled? Italijani su najbolji u pravljenju sladoleda, a njihov portal Vas je uvrstio u 20 najboljih.
Odobravanje od strane ‘očeva’- osnivača sladoleda je velika čast za nas. Italijanski sladoled je i dalje najbolji u svetu, pa nam ova svetska referenca mnogo znači. Prepoznali su i cene naš rad, ali smatramo da možemo bolje, još bolje.

6. Cenite kvalitet kako u poslu, tako i u vašem privatnom životu. Po Vama, koji su to najbolji italijanski brendovi?
Volim jednostavan, pametan i klasičan dizajn brendova, kao sto su Vespa, Fiat 500… Takođe, to pokušavam da ostvarim i sa svojim brendom.

7. Omiljeno mesto u Italiji vam je?
Hmm… La capella Scrovegni u Padovi, zbog Đotove plave freske. Padova je studenski grad, koja nije puno posećen od strane turista i atmosfera mi se jako dopada.

Više informacija o poznatom Moritz Eis brendu na: www.facebook.com/MoritzEis

Intervju obavila Sanja Milosavljević

Author: MII4ME Team

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *