Najbrži mali automobil na svetu

FIAT ABARTH 695 Biposto – tehnološka ekselencija. Najbrži i najmanji automobil na svetu je FIAT ABARTH model 695 Biposto.

Svoje predstavljanje je imao na 84. sajmu automobile u Ženevi. Proglašen je za zvaničanog partnera relija Gumball 3000 ove godine. Za ovu priliku Abarth 695 Biposto je dobio počasni broj 1, koji je poneo na svojoj karoseriji uz brojne logotipe partnera manifestacije.

Za ovu trku on je opremljen samo sa dva sedišta, jer je zadnja klupa uklonjena sa ostalim simbolima luksuza. Kao rezultat je dobijen automobile težak samo 997kg, ali sa fantastičnim perfomansama. Sa svojih 190KS on je superstar i najveća atrakcija ovog događaja. Ubrzanje razvija od 0 do 100km/h za 5,9 sekundi. Nemoguće ga je uhvatiti! Jet motor je tu za svaki slučaj!  Poseduje hidralulične šok absorbere koji su neophodni. Mnogi delovi su od titanijuma, a stakla od polikarbonata. Točkovi su 18”.

Posle učešća na ovako prestižnom reliju, na kome učestvuje samo 120 superautomobila i čiji je cilj bio Ibica, posle 5500km puta za 7 dana kroz Ameriku i Evropu Abarth je pratio sve učesnike u svim fazama, prvo u Americi od Majamija do New York-a, a onda je konvoj leteo preko Atlantika do Edinburga u Škotskoj gde je čekalo 8 ABARTH 695 Biposta.

Ovaj Abarth se proizvodi u Torinu i moguće je poručiti enterijer kakav se poželi. Cena je jako visoka, ali bez  obzira na njegov mali izgled ovo je ipak super auto.

Preporučujemo ga svima koji su ovisni o adrenalinu i tehnološkim inovacijama.

Doza ludila i opsesije adrenalinom su tajna ove ABART FORMULE koja je zadovoljila i osnivača Gumball relija, Maximilliona Cooper-a.

Author: MII4ME Team

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *