Najpopularniji restoran sa najneljubaznijim konobarima

Kada birate restoran u koji ćete otići sigurno su vam najvažniji kriterijumi kvalitet hrane, prijatan ambijent i ljubaznost osoblja. Ali šta mislite o tome da zanemarite ove ustaljene navike i upustite se u malo drugačije iskustvo!

Tematski restorani koji običan odlazak na večeru pretvaraju u nezaboravan doživljaj hit su u celom svetu, a kriterijum za njihovu ocenu postaje originalnost, ili tačnije rečeno bizarnost njihove ponude. Bilo da uživate u srednjevekovnom ambijentu sa menijem i muzikom koji dočaravaju ovu epohu, bajkovitoj atmosferi inspirisanoj vilinskim svetom, ili želite da provedete romantično veče u nekom od takozvanih Solo per due restorana koji primaju samo dva gosta, Italija nudi pregršt interesantnih opcija za radoznale goste koji su u stalnoj potrazi za novim.

Jedna od opcija za nezaboravan izlazak svakako je restoran Cencio la Parolaccia u Rimu. Samo odmah da vas upozorimo, ako ste uvredljive prirode i ne volite šalu na sopstveni račun bolje da odmah odustanete od ove ideje, jer odluka da zakoračite u njegove prostorije istovremeno znači i vaš pristanak da trpite drsko ponašanje konobara i uvrede koje će vam upućivati dokle god ste njihov gost!

Osnovan je davne 1941. godine, a iako nije jedini ove vrste u Italiji, sigurno je najpoznatiji. Ideja njegovog tvorca bila je da objedini tradicionalnu kuhinju i narodnu zabavu na lokalnom dijalektu koja je nazamisliva bez psovki. Sam naziv restorana već upućuje na ono što vas čeka unutra, jer La Parolaccia na italijanskom jeziku znači psovka, a čak i ako ne govorite italijanski konobari će biti toliko „ljubazni“ da se potrude da shvatite šta su hteli da vam kažu.

Pored tipične rimske kuhinje, vašoj zabavi u ovom restoranu doprineće tradicionalna lokalna muzika i takmičenja u psovanju. Konobari koji se s vremena na vreme penju na stolice i pevaju na mikrofon garantuju pre svega dobru zabavu i veče puno smeha, zbog čega će očekivati i da ih adekvatno nagradite napojnicom pre odlaska. Ovaj restoran je veoma popularan, posebno među turistima, pa ako odlučite da iskusite pre svega fantastičan šou koji svojim gostima nudi, obavezno rezervišite sto na vreme!

Author: Ena

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *