Njeno veličanstvo, kraljica zimskih praznika, Novogodišnja Jelka. Ukrasite je kako dolikuje.

Božićni i novogodišnji praznici su iza ćoška. Vreme je novih odluka. Vreme je i za NOVE UKRASE. Pogledajte šta je ALESSI spremio za vas!

photo courtesy of Alessi

Novogodišnje spremanje kuće nam se bliži. I zna se, kraljica kuće će još jednom biti vaša jelka. Vreme je da izvadite iz kutija najlepše ukrase iz 1984, najlepše kineske lampione i olinjale šarene rese, vreme je da… Čekajte malo, nešto nije baš u redu sa ovom slikom zar ne? Zar ovako jedna kraljica dočekuje novu godinu?

Čuvena italijanska dizajnerska kuća Alessi ima reputaciju mesta najlepšeg i najboljeg kućnog posuđa i ukrasa na svetu. Osnovana još 1921. godine, Alessi nudi slanike, tanjire, sokovnike, čajnike od kojih uživanje u malim stvarima biva još lepše i veće. Vrhunski kvalitet i izrada su neizostavni epiteti koji idu uz ovu dizajnersku fabriku ljupskosti. Pod svojim krovom, Alessi je okupio neke od najboljih italijanskih dizajnera, koji iz godine u godinu osvajaju tržište svojom kreativnošću i gotovo umetničkim odnosom prema predmetima svakodnevnice.

Ova Fabrika snova, kako je neki zovu, nudi i ukrase za novogodišnju jelku i trpezu koja magiju praznika uveličava bez greške. Alesijeva kolekcija porculanskih figura se oslanja na tradicionalnu evropsku izradu ukrasa iz 18. veka, dok dizajn se poigrava sa stilovima minulih vremena i stvara njihov unikatan savremeni odraz. Dobro poznati simboli novogodišnjih praznika poput Deda Mraza, Sneška Belića, irvasa, anđelčića i sl. ponovo su oživljeni kroz savremeni italijanski dizajn. Poseban segment, čine živopisne figurine likova iz najvoljenijih bajki, poput Alise u zemlji čuda ili Crvenkape. Nezaobilazne su naravno i čuvene novogodišnje kugle, koje kod Alesija postaju i deo bogatih kompozicija koje oslikavaju čuvene božićne scenarije (pogledajte samo ukras Hristovog rođenja). Delikatne sfere su napravljene od nafinijeg stakla, namerno rađenog u maniru ogledala, kako bi ovi ukrasi dobili efekat luminoznosti i dubine. Svi ukrasi su ručno bojeni, što im daje na dodatnoj autentičnosti.

photo courtesy of Alessi

photo courtesy of Alessi

photo courtesy of Alessi

photo courtesy of Alessi

 

Odlučite li se za Alesije šarmantne figure i ukrase budite sigurni da će vaša jelka dobiti jedinstven sjaj kakav nakon svih godina i zaslužuje. Sigurni smo da će i ona biti srećna poput vas u Novoj 2015. godini.

Author: Dušan Vulić

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *