OSSOBUCO ALLA MILANESE

Od sastojaka vam je potrebno:

4 komada teleće kolenice, narezane na komade širine oko 3cm
125ml belog vina
500ml pasiranog paradajza
2 glavice crnog luka
200g stabljika celera
3 češnja belog luka
narendana kora od limuna
peršun,
lovor,
so,
čili i drugi začini po želji

Meso poslolite, pobiberite i sa obe strane uvaljajte u brašno. Ugrejte ulje na tiganju i na jakoj vatri zapecite meso sa obe strane. Zalijte vinom i pustite minut, dva da proključa. Luk i stabljiku celera naseckajte sitno i dodajte zajedno sa pelatom mesu. Još malo posolite i dodajte začine po želji.

Poklopite i stavite u rernu koju ste prethodno zagrejali na 150 stepeni. Ostavite da se lagano peče od 90 do 120 minuta. Nije potrebno da okrećete meso ili ga dodatno prelivate. Jelo je gotovo kada se meso odvaja od kosti.

U malu činiju stavite narendanu koru od limuna, sitno naseckani peršun i beli luk. Dobro promešajte. Masa se zove gremolata i dodaje se prilikom serviranja.

Najčešće se poslužuje uz pire krompir, ali može i uz testeninu ili palentu.

Uživajte!

Author: MII4ME Team

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *