Paradajz pasta sa bosiljkom


Potrebno je:

3 kašike maslinovog ulja

1 velika glavica crnog luka, sitno seckana

2 čena belog luka, mrvljenog

3 konzerve po 400g seckanog paradjza

¼ ili ½ kašičice suvog čilija

2 kašičice sirćeta balzamiko

2 kašičice šećera

1 velika šaka lišća bosiljka

so i mleveni crni biber

rendani parmesan

testenina po vašem izboru

Priprema:

Zagrejati ulje u šerpi i propržiti crni i beli luk dok ne omekšaju. Dodati paradajz, čili, balzamiko sirće i šećer. Sačekati da počne da krčka i onda kuvati na tihoj vatri do 1h. Umešati bosiljak, so i biber. Može se ostaviti ovako ili blenderom doraditi u veoma glatku masu. Servirati preko kuvane testenine sa dosta parmezana.

PRIJATNO!

 

Author: MII4ME Team

Share This Post On

Trackbacks/Pingbacks

  1. Gnocchi di Semola | Made in Italy for me - […] dodatno preliti njoke sosom od paradajza. Gurmanska varijanta je da se posluže ragu sosom, uz pečurke ili […]

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *