Pasta sa morskim plodovima i pečurkama

Ovo gurmansko jelo služi se u mnogim ekskluzivnim restoranima.
Za vas otkrivamo recept.

Potrebno vam je:
1 kašika masinovog ulja
200g školjki, očišćenih (dagnje)
400g kozica
2 šolje sečenih šampinjona
2 velika paradajza, očišćena i grubo seckana
2 čena belog luka, usitnjenog ili samlevenog
so, crni biber
kapar
rendani parmezan, trećina šolje
špagete

Zagrejte ulje u velikom tiganju na srednjoj temperaturi. Kada postane vruće, dodajte školjke, kozice i pečurke. Povremeno mešati. Potrebno je da pečurke omekšaju, a kozice postanu roze. Dodajte paradajiz, beli luk, kapar. Smanjiti temperaturu i kuvati na tihoj vatri oko deset minuta. Gotovo je kada ispari sok od paradajza. Skuvajte špagete, što tanje i pljosnatije (linguini). Ocedite ih dobro i stavite u veću posudu. Dodajte već pripremljen sos. Pospite parmezan preko. Po želji dodati mirođiju.

PRIJATNO!

Author: MII4ME Team

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *