PASTA SA PESTOM OD ORAHA

Sastojci :

  • 2 čena belog luka , iseći na komade
  • 2 pune šolje svežeg bosiljka
  • 1/2 kašičice soli
  • Sveže mleveni crni biber
  • 1/2 šolje oljuštenih oraha
  • 6 kašika ulja od oraha (tajni sastojak za bolji ukus)
  • 2 kašike ekstra devičanskog maslinovo ulje
  • 1/2 šolje sveže rendanog Parmigiano Reggiano ili Romano Pecorino sira
  • špagete (tanke)

Umiksajte beli luk, bosiljak , so, biber i orahe u blender sa kratkim zaustavljanima da bi se ono sto ostane sa strane skinulo kašikom i umiksalo ponovo. Postepeno dodajte ulje oraha i maslinovo ulje. Dodajte rendani sir. Nemojte previše dugo da miksujete, jer pesto neće imati potrebnu teksturu. Okusite i podesite začine, imajući u vidu da sir može biti dosta slan, pa ne mora biti potrebna dodatna so.

Donesite veliki lonac slane vode da provri . Dodajte testeninu i kuvajte je. Vodu od špageta možete koristiti da razredite pesto ukoliko vam se učini da je gust. Ocedite pastu. Stavite pastu na tanjir i dodajte sos. Ukrasite sitno seckanim orahom i sirom.

Prilagodite količinu sastojaka prema broju osoba.

Prijatno!

Author: MII4ME Team

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *