PIERPAOLO FERRARI – fotograf po našem izboru

Da li ste se ikada zapitali ko radi fantastične kampanje za Emporio Armani, Kenzo, Moschino, Fratelli Rossetti, Uomo Vogue i mnoge druge poznate brendove? Ili ste samo vizuelno pregledali stranicu i otišli dalje, ne čitajući ko potpisuje fotografiju.

Fotografa ima mnogo, ali posebno dobrih veoma malo. Naš izbor je Pierpaolo Ferrari. Mi ga izdvajamo kao nekoga ko kreira hiper-realistične slike koje su ironične, vredne šoka i humora. Kada bi nas zlatna ribica upitala koje su nam tri želje, prva od njih bi bila da nas fotografiše PP Ferrari, druga da ga intervijuišemo i treća da prisustvujemo jednom njegovom setu.


Rodjen je i odrastao u gradu mode i dizajna, Milanu. Danas živi i radi na relaciji MILANO-NEW YORK. Našao se rame uz rame sa Karl Lagarfeldom, u štampanom izdanju najmoćnijih 500 ljudi na svetu u modnom biznisu. Karl Lagarfeld je poznat po tome da sve radi sam, od kreacija do fotografisanja modela – Mr Multitasker. Samo najbliži asistenti znaju kada on spava, a to radi nekoliko puta tokom 24h po nekoliko minuta, dok sedi, radi, stoji itd… Ali, u zvaničnom izdanju BOF2014 (Businss of fashion), izdvojen je i Pierpaolo Ferarri medju 500 najuticajnijih i najutoritativnijih profesionalaca u modnoj industriji u svetu.


Fotografisao je mnoge ekscentrične ličnosti poput Lady Gage, Alek Boldwin-a, Tilde Swinton, Brad Pitt-a do političara Tony Blair-a… Često ima ulogu i art direktora. Ugao njegovog gledanja možemo porediti sa kaleidoskopom. Boje i kompozicije su veoma hrabrog odabira. Ideje su veoma oštre i šokantne dok u isto vreme na veoma senzitvan način prikazuje neki komad garderobe.
Kao art director je veoma šokantan, ali na taj način fenomenalno plasira najnovije kolekcije na tržište. Nemoguće je da niste primetili KENZO kampanju za kolekciju jesen-zima 2014.Mnoge advertising agencije ga traže kao fotografa ili saradnika na kreiranju reklamnih kampanja. Takođe je učestvovao u strategijama za Campari, BMW, Sony, Audi, Mercedes, Heineken, MTV, Samsung, Alfa Romeo…..

Author: MII4ME Team

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *