RAJ NA ZEMLJI – GARDINI DI NINFA

U centralnoj Italiji, u Laciju tačnije, postoji pravi raj na zemlji. Ovo je jedna dobro čuvana tajna i prava bajka za svakoga ko je romantičan.

Najromantičnija bašta na svetu, koja je za javnost otvorena od aprila do novembra, ali pod posebnim vremenskim intervalima, pa je najbolji informisati se prethodno na zvaničnom sajtu.

Količina romantičnih momenata je neverovatna sa obzirom na veličinu bašte koja je oko osam hektara. Dok uživate u šetnji oko vas su srednjevekovne ruševine od kamena, stare hrastovi, čempresi, romantični travnjaci i lepeza egzotičnih biljaka sa svih strana sveta.

Grad Ninfa nosi naziv po hramu iz rimskog perioda. Hram je bio posvećen ninfama i izgrađen na izvorima koji su dali život reci Nimfeus. Količina vode na kojoj je grad ležao bila je veoma neuobičajena, pa je za to vreme grad bio napredne infrastrukture za razliku od drugih.

Nekada davno ovo je bio mali srednjevekovni grad koji je napušten usled epidemije malarije. Potomci aristokratske porodice CAETANI, danas su transformisali svoje ruševine u raskošan botanički vrt. Poslednji vlasnik je prepustio vrt fondaciji koja ga danas vodi i brine o svim biljkama pod najmodernijim uslovima.

Mirisi magnolije, zajedno sa irisima, jabukama i japanskim cvećem ostavljaju nezaboravnu sliku u sećanju svim čulima.

Author: MII4ME Team

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *