Rudolf Valentino deo 1.

Rodolfo Alfonso Raffaello Pierre Filibert Guglielmi di Valentina d’Antonguolla, odnosno Rudolf Valentino. Rođen je 1895. godine u veoma konzervativnoj porodici. Čudno za jednog seks simbola. Filmovi kao što su Šeik, Dama s kamelijama, Igralište strasti i Neistražena mora doneli su mu svetsku reputaciju najvećeg srcelomca Holivuda s početka dvadesetog veka. Od malih nogu bio je sklon zavođenju žena koje nikako nisu ostajale imune na njegov šarm. Kao dete bio je veoma razmažen i nemiran zbog čega je imao problema tokom školovanja.

Sa sedamnaest godina, uz podršku majke, inače francuskinje, odlazi u Pariz gde doživljava svoje prve seksualne neuspehe. Provodio je vreme u barovima i kafeima gde je posmatrao „apaš tango“, dramatični ples koji je povezan sa pariskom pop kulturom s početka dvadesetog veka. Od iskusnih igrača, frivolnih parižana, dobio je savet da mora da vodi ljubav ako želi da savlada ovaj muževni ples, jer su smatrali da se ne može postati dobar plesač ukoliko se ne iskusi seksualna strast. Prvi neuspeh doživeo je sa ljubavnicom svog prijatelja, Koko. Poražen ovim iskustvom i neuspehom među pariskim krugovima vraća se u Italiju, međutim, kao i veliki broj Italijana u to vreme odlučuje da se uputi u Ameriku.

U Njujorku živeo je veoma teško s obzirom na to da je bio bez novca. Radio je uglavnom fizičke poslove, ali je nastavio da uči razne plesove i uskoro je postao jedan od omiljenih takozvanih „taxi plesača“. Taxi plesači bili su muškarci i žene koje su ljudi mogli da iznajme za određenu svotu novca da bi plesali sa njima. Neretko se dešavalo da pokuša da upotrebi svoje poznavanje apaškog plesa, ali bi vrlo često nailazio na negativne reakcije uzdržanih američkih dama. Njegov egzotična pojava učinila ga je vrlo brzo jednim od najpopularnijih plesnih partnera. Pre svoje dvadesete godine uspeo je da stekne elegantno opremljen stan i pun ormar odela šivenih po meri. Čini se da je svoje seksualne neuspehe ostavio za sobom u Parizu. Bio je pažljiv i veoma diskretan ljubavnik, žene koje je odbijao verovale su da živi u celibatu.

Mnogo vremena posvećivao je doterivanju svoje pojave. Struk i bokovi njegovih večernjih pantalona bili su sužavani par centimetara; par centimetara je skidao i sa svog struka i bokova uz pomoć čvrsto pritegnutog korseta. Bio je prvi muškarac koji je koristio puder u prahu. Obrijao je brkove, a kosu je mazao briljantinom. Od dubokog naklona i rukoljuba napravio je celu koreografiju. Njegov izgled i fini maniri mnogim amerikancima delovali su feminizirano, čega je i sam bio svestan i oni su mu nadenuli nadimak „paun Rudi“. Na šta je on odgovarao: „Bolje paun nego vrabac.“ Sa druge strane, žene su ga videle sasvim drugačije. Opisivale su ga kao „senzualnu životinju koja vreba iz džungle džeza.“ Ubrzo je njegovo umeće napredovalo toliko da su mu plesne dvorane plaćale dodatne sume da demonstrira tango sa profesionalnim partnerkama.

Međutim, postojao je jedan problem, niko nije umeo da izgovori, a ni da zapamti njegovo ime. I tako je postao Rodolfo di Valentina, a kasnije Rudolf Valentino. U klubu Maxim Valentino je upoznao čileanku Bjanku de Sol, suprugu poznatog ragbiste i biznismena, koja se odmah zaljubila u njega. Ubrzo se iz tog poznanstva rodila velika, teatralna obostrana ljubav. Nakon razvoda braka Bjanke i njenog supruga, prilikom jedne od svađa oko starateljstva nad decom, pucala je i usmrtila svog bivšeg muža. Valentino je shvatio da bi bilo kakva povezanost sa njom mogla da mu naškodi i pobegao je iz grada priključivši se muzičkoj trupi koja ga je odvela na zapadnu obalu.

Nastaviće se.

Author: MII4ME Team

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *