Supa Pappa Al Pomodoro

Originalni recept rustične supe sa paradajzom.

Ne morate čekati leto ili jesen da bi skuvali ovu fantastičnu supu, već možete da koristite i paradajz iz uvoza ili konzerve. Osnovni sastojak ove supe je paradajz pa je njegov kvalitet u ovom slučaju jako važan. Vreme kuvanja je 20 minuta. Možete koristiti organski paradajz bez konzervansa iz zdrave hrane ili ukoliko ste ga sami pripremili.

Sastojci:

• 2 šolje luka, iseckanog na kockice
• 2 kašike maslinovog ulja
• 5 čena belog luka, mlevenog
• 4kg svežeg zrelog paradajza, koji mora biti blanširan, oljušten i iseckan
• 3 lovorova lista
• 2 šolje pileće supe
• 2 kašike maslinovog ulja
• 1 ½ šolje krutona (kockice suvog hleba)
• 1 ½ debele kriške starog hleba, dan stare, iseći na krupne komade
• 1 kašičica origana
• ½ kašičice soli
• sveže rendani parmezan, seckani peršun i bosiljak za ukras

Sav paradajz očistiti od peteljke i spustiti u ključalu vodu 1 minut. Zatim ga brzo prebacite u ledenu vodu. Oljuštite kožu sa njega i bacite je. Iseckati paradajz, ali vodite računa da što više sačuvate sok. Ukolko koristite konzerviran, ovo nije potrebno. Zagrejte 2 kašike maslinovog ulja na srednjoj vatri u loncu. Dodajte iseckani crni luk, pržite uz mešanje dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte beli luk i kuvajte još minut. Dodajte pripremljen paradajiz u lonac, tako što ga dodatno mrvite rukom prilikom sipanja. Odbacite sve što je tvrdo pod prstima. Dodajte kocku pileće supe i origano. Podgrejte do ključanja, a zatim smanjite vatru i kuvajte lagano 20 minuta.

Odvojeno pripremite krutone i hleb, tako što zagrejete 2 kašike ulja u tiganju na laganoj vatri. Kada je ulje vruće dodate kockice krutona i propržite ih da budu sa svake strane zlatne. Tada ih sklonite sa šporeta.

Kada ste 20 minuta kuvali paradajz, dodajte propržene kockice hleba u supu. Kuvajte još 5 minuta. Isključite šporet i prekrijte poklopcem lonac. Neka se krčka još 10-15 minuta.

Poslužite u tanjire sa parmezanom, ukrasite peršunom ili bosiljkom. Sa strane poslužite krupno isečen domaći hleb.

Author: MII4ME Team

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *