Tart od jagoda sa puslica kremom

Tart sa jagodama jedan je od najomiljenihijih kod Italijana. Pored fantastičnog osvežavajućeg ukusa jagode ovaj recept upotpunjuju i slatke puslice.

Potrebno Vam je:

Za testo:

200g brašna
60g šećera u prahu
so
150g putera, neslanog
1 veće jaje

Za fil:

¾ Šolje šećera
¼ Šolje brašna
¼ Kašičice đumbira
Kora od pomorandže
200g jagoda, iseckanih

Za puslice:

2 belanca
šolja šećera

Za testo za tart pomešajte brašno, prah šećer i malo soli u posudu za mikser. Dodate puter i jedno celo jaje. Miksirajte sve dok ne dobijete kompaktnu masu. Oblikujte sve u jedan disk, umotajte u plastičnu foliju i stavite u frižider da se ohladi dva sata.

Posle dva sata, izvadite testo iz frižidera i ostavite na sobnoj temperaturi par minuta, pa ga razvucite na debljinu od oko 0,5cm na površinu koju ste prethodno posuli brašnom. Isecite testo na krugove koji odgovaraju malim plehovima za pečenje tarta.

Podmažite plehove puterom, a onda pritisnite testo na svaki posebno. Držite ih u frižideru pre nego što ih pripremite za pečenje.

U tiganj stavite sve sastojke pripremljenje za fil. Kuvajte na srednjoj vatri, dok se šećer ne istopi i jagode ne postanu mekane.

Izvadite pripremljene tart korpice iz frižidera i ravnomerno ih napunite sa ovim filom. Pecite na 180C dok testno ne postane zlatno i fil počne da ključa. Dovoljno je 15-20 minuta. Ostavite da se ohladi u potpunosti i onda izvadite tart iz plehova.

Za pripremu puslica uzmite posudu sa mikserom i u nju stavite dva belanca, dobro ih umutite, polako dodajte šećer u belance i mešajte bez prekida. Ovo je potrebno uraditi na pari.
Stavite na svaki tart po puslicu. Najjednostavnije je da ih dovršite rucnim kuhinjskim brenerom, ali možete na kratko u rernu. Servirajte odmah. Preostali tart, sačuvajte u frižideru.

Uživajte!

Author: MII4ME Team

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *