Turističke ture Firence i Toskane

Organizovane turističke ture su danas veoma popularne. Za pristojnu sumu novca, možete doživeti gradove na sasvim novi način. Ni Firenca i cela Toskana ne zaostaje u svojoj veoma bogatoj ponudi različitih tura, i čak i oni najprobirljivi mogu pronaći nešto za sebe.
Predstavljamo Vam pet tura, koje su veoma interesantne i predstavljaju idealan deo boravka u ovom prelepom gradu i fantastičnoj Toskani.

1. Visiter Florence, Ghislaine Tiozzo – Private day tours, je profesionalni turističku vodič. Ovim poslom bavi se već petnaest godina i jedna je od najboljih turističkih vodiča Firence. U njenoj ponudi možete naći sledeće ture:
• Florence discovery- Za one koji prvi put posećuju Firencu. Ova tura Vas upoznaje sa itorijskim centrom grada i predstavlja odličnu osnovu za dalje samostalno istraživanje Firence.
• Florence museums-Zaista, posetiti Firencu a ne videti njene čuvene muzeje je prava šteta. Pogledati dela čuvenih majstora slikarstva kao što su Giotto, Michelangelo i drugi.
• My bike Florence-Bicikl je najpopularnije sredstvo prevoza kod Firentinaca. I Vi imate priliku, da na unikatan i bezbedan način doživite grad.
• Florence for families-Izuzetno dobro organizovane porodične ture, u kojima će i najmladji članovi Vaše porodice uživati.
• Florence florentine-Ova tura je za one koji žele da dožive pravi život Firentinaca. Za još detalja, možete pogledati i web stranicu: www.visiterflorence.com

2. Trough eternity-Day tour, su ture koje istražuju Renesansni duh Firence i svu strast, pronalaske i ideje karakteristične za doba Leonarda, Mikelanđela i Rafaela. U ponudi su sledeće ture:
• The Florence of the Mediciand the Academias David
• The Uffiy Galery-The art and the passion of the Renaissances geniues
• Special monday Florance of the Medici: A dreamlike stroll. Za još detalja, pogledajte web stranicu: www.througheternity.com/cities/florence-group-tours-florence-private-tours-florence

3. Florence food tour – Tura za sve ljubitelje hrane i vina. Istražićete najdublje tajne firentinske kuhinje i zavolećete još više italijansku hranu. Za još informacija, pogledajte njihovu web stranicu: www.florencefoodtour.com

4. Step in to Florance – Ture koje jednostavno morate sebi priuštiti. U bogatoj ponudi naročito se ističu sledeće ture:
• Firenze & Uffizi- trosatna tura koja Vas upoznaje sa evolucijom skulpture u Firentinskoj renesansi.
• Santa Mari Novella „History of Fresco“- četiri sata duga tura, u kojoj ćete imati priliku da pogledate neke od najlepših crkvi u Firenci.
• Pitti & Boboli Garden – tročasovna tura u kojoj ćete obići prelepe palate i vile. Za više informacija, možete pogledati i njihovu web stranicu: www.stepintoflorence.com

5. Florence photo tour – Idealna je za ljubitelje fotografije. U ponudi su dve ture, dnevna i noćna, i obe su izuzetne. Tokom dnevne ture, koja traje oko 3 sata, pomoću iskisnog vodiča otkrićete nove uglove koji će Vam doneti sasvim novi i interesantan pogled na Firencu. U noćnoj turi, koja takodje traje 3 sata, kroz objektiv fotoaparata otkrivate svet srednjovekovne Firence.  Za još informacija, pogledajte i web stranicu : www. florencephototour.com

Istina je da ako želite da upoznate neki grad i saznate sve o njegovoj istoriji, najbolji način je prepustiti se samoj čaroliji grada i otvoriti um i srce za sva blaga koja Vam nudi.

Author: Ana Cvetković

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *